BWV: Stop wildgroei ‘lichaamsverzorgingsinstituten’

Beeld ter illustratie: Het is fataal afgelopen bij het toedienen van een vitamine booster drip aan een buitenlander. [Foto: rpcbissau.com]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 April 2024 13:13

Voor mij lezen

PARAMARIBO — Ruim een maand na het overlijden van een Haïtiaanse diplomaat nadat die een zogenoemde vitamine booster drip toegediend had gekregen in een wellness kliniek, schrijft de Beroepsvereniging voor werkers binnen de verzorgende gezondheidszorg (BWV) het heengaan van de vrouw toe aan “dienstverlening door onbevoegden aan derden in onder meer de perimedische sector”. “Het is nu de hoogste tijd dat de BWV en de verantwoordelijke ministeries maatregelen treffen om de wildgroei acuut een halt toe te roepen om zodoende de samenleving te beschermen tegen onbevoegde dienstverleners”, aldus de BWV woensdag in een persbericht.

De vakvereniging stelt dat ze al jaren “de steeds toenemende wildgroei” onder de aandacht van de samenleving en verantwoordelijke autoriteiten brengt. “Eerder zijn er gesprekken gevoerd hierover met de ministeries van Volksgezondheid, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Onderwijs Wetenschappen en Cultuur. Dit trieste voorval dwingt de BWV om zo spoedig mogelijk wederom gesprekken aan te gaan met de betrokken ministeries in de hoop dat er regelgeving komt.”

“Het is nu de hoogste tijd maatregelen te treffen om de wildgroei acuut een halt toe te roepen”

De beroepsvereniging drukt de samenleving op het hart om alert te zijn bij het kiezen van lichaamsverzorgingsinstituten. Ook maakt ze duidelijk dat ze er niet voor zal schromen om gepaste maatregelen te treffen waar nodig.

Op 8 maart liet het ministerie van Volksgezondheid weten een diepgaand onderzoek in te stellen naar het overlijden van de 35-jarige Haïtiaanse. Ook werd in het vooruitzicht gesteld dat alle instellingen en/of klinieken die deze behandelingen aanbieden of promoten zouden worden gesloten.

Volksgezondheid gaf in maart toe dat het “de laatste tijd” frequent voorkomt dat zogenaamde klinieken worden opgezet om allerhande commerciële behandelingen, gericht op de esthetiek en het welzijn van personen, aan te bieden aan de gemeenschap. Echter, duidelijk werd gemaakt dat het ministerie nooit toestemming heeft verleend aan de wellness kliniek waar de vrouw is komen te overlijden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel