XVI Business Forum of the Greater Caribbean moet mogelijkheden welvaart vergroten

President Santokhi wees erop dat er door samenwerking duurzame groei kan ontstaan.
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Mei 2024 23:18

Voor mij lezen

Tekst en beeld Bentik Paulus

PARAMARIBO — Het zestiende Business Forum of the Greater Caribbean moet de mogelijkheid bieden om sterkere relaties op te bouwen en te zorgen voor nieuwe manieren van connectiviteit tussen de lidlanden. Tijdens de openingsceremonie gaf president Chandrikapersad Santokhi maandag aan dat dit ook ten goede zal komen van de economie en de gemeenschap.

Volgens hem moeten de gedeelde culturele geschiedenis en uitdagingen die de lidlanden gemeen hebben, daarom reden zijn om duurzame groei middels productieverhoging te stimuleren. Dat moet worden gezien als een fundamentele regel.

“Het versterken van de relaties tussen de landen in de regio kan ervoor zorgen dat de handel, het toerisme en ook de algemene ontwikkeling worden vergroot”

Rodolfo Sabonge

Voor de president is het belangrijk dat er goede samenwerking moet zijn om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Door samenwerking kan er duurzame groei ontstaan wat, aldus Santokhi, heel belangrijk is omdat dit dan ook aansluit aan de visie van de regering om de export en het aantrekken van investeerders te vergroten. De vergelijkbare uitdagingen, culturele geschiedenis en overeenkomsten zijn redenen genoeg voor het staatshoofd dat de regeringen van lidstaten in de regio zich inzetten om kleine en middelgrote ondernemingen de nodige begeleiding te geven.

Rodolfo Sabonge, de secretaris-generaal van de Associatie van Caribische Staten, haalde eveneens aan dat het versterken van de relaties tussen de landen in de regio ervoor kan zorgen dat de handel, het toerisme en ook de algemene ontwikkeling worden vergroot. Volgens Sabonge is dit slechts mogelijk als de landen hun relaties versterken en verbeteren.

Personen die zich hebben geregistreerd, voornamelijk ondernemers, kregen de gelegenheid om te kunnen netwerken en ook hun producten of diensten te tonen. Ze konden ook participeren in Business to Business-sessies (B2B). Deze bieden de gelegenheid om specifieker en gerichter te netwerken. Het Business Forum is maandag gestart in de Royal Ballroom van Hotel Torarica en eindigt donderdag.

Secretaris-generaal Rodolfo Sabonge noemde versterken van de onderlinge relaties cruciaal voor de regio.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel