21 Jongeren in Sipaliwini getraind in computervaardigheden

De geslaagden, die nu computervaardigheden onder de knie hebben, met AJ-functionarissen en trainers. [Foto: AWJ]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Mei 2024 10:03

Voor mij lezen

ATJONI — Eenentwintig jongeren uit district Sipaliwini hebben met succes de computertraining over het gebruik van de softwareprogramma’s Windows, Word, Excel en PowerPoint van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) doorlopen. Acht van hen kwamen als bestgeslaagden in aanmerking voor een waardebon, die hen in de gelegenheid stelt om een andere training naar keuze te volgen.

Jamaata Education Center heeft de training verzorgd in het kader van de versterking van schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters door hun computervaardigheden te ontwikkelen. Directeur Jennifer Landveld-Amaata vond de motivatie en wilskracht van de groep bijzonder. Dit heeft volgens haar geresulteerd in acht bestgeslaagden.

“Directeur Mangroe hield de jongeren voor dat de aangeleerde vaardigheden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten”

Jonathan Vrede, vertegenwoordiger van Sipaliwini in de Jeugdraad Suriname, riep de geslaagden op om de opgedane kennis en vaardigheden maximaal te benutten in de praktijk. Hij heeft de jongeren beloofd zich sterk te zullen maken voor meerdere jeugdprojecten in het district.

Potentie

Directeur Genti Mangroe van Jeugdzaken toonde zich ingenomen over de motivatie, doorzetting en vooral de prestatie van de jongeren van Sipaliwini. Hun district heeft landelijk tot nu toe het hoogste aantal bestgeslaagden afgeleverd. Ze vond het verder bewonderingswaardig dat deze 21 cursisten de training eerder dan gepland hebben afgerond. Dit demonstreert volgens haar dat deze groep de potentie heeft om aan haar verdere ontwikkeling te werken, ondanks zij minder mogelijkheden daartoe heeft.

Mangroe hield de jongeren voor dat de aangeleerde vaardigheden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten, omdat het bezitten van computervaardigheden tegenwoordig voor de meeste beroepen een noodzaak of goed inzetbare tool is. Ze drukte hen daarom op het hart om de opgedane kennis verder te ontwikkelen omdat zij hun wereld kunnen vergroten door middel van ICT.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel