Guscina: ‘IMF vastberaden om Suriname te blijven ondersteunen’

President Santokhi (r) had dinsdag een ontmoeting met Anastasia Guscina van het IMF. [Foto: kabinet van de president]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 Mei 2024 14:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO — Tijdens een ontmoeting tussen president Chandrikapersad Santokhi en een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onder leiding van Anastasia Guscina hebben beide partijen aangegeven bereid te zijn om verder samen te werken voor duurzame ontwikkeling. Guscina onderstreepte de vastberadenheid van het IMF om Suriname te blijven ondersteunen.

Bij het overleg is speciale aandacht geschonken aan maatregelen ter bevordering van economische stabiliteit en de aanpak van corruptie. Volgens informatie van de Communicatiedienst Suriname heeft het staatshoofd duidelijk gemaakt dat het terugdringen van corruptie “bijzonder essentieel” is. Hij benadrukte zijn inzet voor transparantie, goed bestuur en versterking van institutionele capaciteit als essentieel voor duurzame ontwikkeling.

“De IMF-steun is belangrijk bij het bevorderen van de economische veerkracht van Suriname”

Anastasia Guscina

“De bijeenkomst toonde niet alleen de voortzetting van de economische samenwerking tussen Suriname en het IMF, maar ook de vastberadenheid van de regering om actief met internationale partners samen te werken aan economische stabiliteit en welvaart”, aldus de CDS. Guscina kondigde aan dat haar team verdere besprekingen zal voeren. Binnenkort is er mogelijk weer een ontmoeting met de president. “De IMF-steun is belangrijk bij het bevorderen van de economische veerkracht van Suriname”, aldus Guscina.

CDS schrijft dat er dinsdag onder meer is gesproken over de maatregelen die Suriname heeft genomen om de macro-economische stabiliteit te handhaven. Onderwerpen zoals de voortgang van sociale projecten en het subsidiebeleid van de regering kwamen daarbij aan de orde. Santokhi werd bijgestaan door onder anderen minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname en Surinames hoofdonderhandelaar bij het IMF Karel Eckhorst.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel