President Chan Santokhi en een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), onder leiding van Anastasia Guscina, hebben een cruciale bijeenkomst gehouden waarbij de voortzetting van IMF-steun aan Suriname centraal stond. De ontmoeting die gisteren werd gehouden richtte zich specifiek op maatregelen ter bevordering van economische stabiliteit en de aanpak van corruptie. Tijdens de bijeenkomst werden de maatregelen die Suriname heeft genomen om de macro-economische stabiliteit te handhaven uitgebreid besproken.

Onderwerpen zoals de voortgang van sociale projecten en het subsidiebeleid van de Surinaamse regering kwamen aan bod. IMF-delegatieleider Guscina benadrukte de vastberadenheid van het IMF om Suriname te blijven ondersteunen en kondigde aan dat het team verdere besprekingen zal voeren over gerelateerde onderwerpen. Ze sprak de hoop uit binnenkort weer een ontmoeting met president Santokhi te hebben.

President Santokhi onderstreepte het belang van IMF-steun bij het bevorderen van de economische veerkracht van Suriname, maar benadrukte tegelijkertijd het cruciale belang van het terugdringen van corruptie in het land. Hij gaf aan dat transparantie, goed bestuur en versterking van institutionele capaciteit essentieel zijn voor duurzame ontwikkeling.

De bijeenkomst toonde niet alleen de voortzetting van de economische samenwerking tussen Suriname en het IMF, maar ook de vastberadenheid van de regering om actief met internationale partners samen te werken aan economische stabiliteit en welvaart. Minister van Financiën & Planning, Stanley Raghoebarsing, governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, en hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, Karel Eckhorst, waren ook aanwezig tijdens de bespreking.