De welbekende Indiase acteur Amitabh Bachchan is één van de spelers in de Bollywoodfilm 'Kabhi Khushi Kabhi Gham'.
Tijdens een "telefonisch gesprek" tussen Amitabh Bachchan en wijlen Bin Laden vroeg Bin Laden aan Amitabh Bachchan hoe het met hem gaat. Amitabh Bachchan: "Kabhi khushi kabhi gham" (Soms blijdschap, soms verdriet).
Vervolgens vroeg Amitabh Bachchan aan Bin Laden hoe het met hem gaat. Bin Laden: "Kabhi khushi kabhi gham; kabhi gholi kabhi bomb". (Soms blijdschap, soms verdriet; soms kogels, soms bommen)
Ik ga het eerst hebben over gham, gholi en bomb (verdriet, kogels en bommen).
'Lijdensweg ouders van omgekomen zoon in Syrië'
Zal Riaz N. uit Suriname in Syrië bij Islamitische Staat (IS) nog in leven zijn? Of is hij omgekomen tijdens een vuurgevecht? Sinds 9 november 2017 is Riaz van de aardbodem verdwenen. "Wij hebben geen lijk gezien. Wat is de waarheid?", verzuchten de ouders van Riaz. Hun zoon is op 27-jarig leeftijd via Nederland en Turkije in Syrië in beland. Zijn zus, echtgenote en twee kinderen zijn intens verdrietig over dit drama. De broers Raoul A. en Nasser I. zouden volgens de ouders hun zoon zover hebben gekregen om naar Syrië te gaan. De familie van Riaz leeft in een nachtmerrie waarvan het einde nog niet in zicht is. [.....] Riaz kwam tot de ontdekking dat de geweldige verhalen die hij gehoord had, niet klopte met de realiteit in Syrië.
Lees het hele verhaal hier op Starnieuws d.d. 8 augustus 2019, link
En nu over khushi (blijdschap).
In oktober 2015 was een 25-jarige jonge moslima uit Suriname gearresteerd op de grens van Turkije en Syrië. "Zij had zich voorgenomen om naar Syrië te gaan. Tegenover de politie verklaarde de Surinaamse, dat zij naar Syrië ging om slachtoffers van de oorlog te helpen. De politie onderzoekt wat haar werkelijke intenties waren en vraagt zich af of zij zich wilde aansluiten bij een van de strijdende partijen in Syrië. Volgens geruchten was het haar bedoeling om niet meer terug te keren naar Suriname. Maar, zij is inmiddels, 23 oktober 2015, Nederland uitgezet en weer in Suriname."
Bron: De Surinaamse Krant d.d. 25 oktober 2015, link
ISIS-bruiden over het kalifaat: "Het was walgelijk. Het draaide enkel om vrouwen en seks"
"Ze (Rahma, Fina en Noor, drie zussen uit Indonesië) trokken naar Syrië met grote verwachtingen. Maar in de praktijk kregen deze ISIS-bruiden te maken met op seks beluste en hebzuchtige moslimmannen. Vandaag wachten ze - onder wie sommigen met hun kinderen - in een gevangenis in de Syrische woestijn om terug te keren naar de plaats waar ze ooit een beter leven hadden."
Bron: Nieuwsblad.be d.d. 18 juli 2017, link
Ahmad Jhawnie