Bondsvoorzitter Mangre roept leerkrachten op petitie te ondersteunen

Volgens BvL/ALS-voorzitter Mangre (rechts) maken de leerkrachten zich zorgen over de wijziging van de Wet op de staatsschuld. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

31 Oktober 2019 00:00

Voor mij lezen

Leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn opgeroepen door de bondsvoorzitter, Reshma Mangre, om de gezamenlijke indiening van de petitie bij De Nationale Assemblee (DNA) tegen de wijziging van de Wet op de staatsschuld te ondersteunen. Van hen wordt verwacht dat zij om 13.00 uur aanwezig zijn bij het assembleegebouw.

Mangre gaf op een gisteren gehouden spoedpersconferentie aan dat de leerkrachten zich zorgen maken over de wijziging van de Wet op de staatsschuld zoals die nu op tafel ligt. “We kunnen nooit toestaan dat er ongelimiteerd wordt geleend.” De onderwijsbonden zullen te nimmer toestaan dat de strafbepaling uit de wet wordt weggelaten en het leningsplafond overschreden mag worden.

De verschillende vakorganisaties, politieke partijen, sociale groeperingen komen vandaag bij elkaar om duidelijk te maken dat ze niet eens zijn met de wijziging van de wet. Mangre is van oordeel dat er wel geluisterd moet worden naar het volk als het aangeeft dat het er niet mee eens is. De aanname van deze wetswijziging zal juist ervoor zorgen dat het volk armer wordt, vervolgt ze. Haars inziens zal er een nieuwe financiële crisis ontstaan. “Mensen voelen het nu al in hun zak. Wat zal er straks gebeuren als er à la dol wordt geleend?”, vraagt ze retorisch.

De bondsvoorzitter hoopt dat het volk aanwezig zal zijn tijdens de indiening van de petitie om ook zijn misnoegen te uiten. Ze vindt dat het niet aan de kantlijn moet blijven staan om te kijken hoe het alleen maar misgaat met het land. Ze benadrukt dat deze kwestie niet alleen de leerkrachten treft, maar elke burger. “Het treft de huismoeder, de tuinman, de advocaten, de artsen, de leraren, het treft eenieder,” aldus Mangre.

Ze verwijst naar landen als Chili en Bolivia waar het volk de straat opgaat, omdat het niet tevreden is met het gevoerde beleid in het land. Ze is van mening dat er naar de massa geluisterd moet worden, want het gaat om volksvertegenwoordigers die daar door het volk zijn geplaatst. Ook vindt ze dat de burgers niet debet moeten zijn aan het ongelimiteerd lenen met als gevolg dat Suriname failliet wordt verklaard.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel