Bedrijfsleven verzet zich tegen onverantwoord leningenbeleid

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

31 Oktober 2019 00:00

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Het Platform Belangenorganisaties van Bedrijfsleven organisaties doet nogmaals een beroep op De Nationale Assemblee om de wijziging van de Wet op de Staatsschuld niet goed te keuren. Er moet eerst een gedegen discussie plaatsvinden over de ontwikkelingsvisie in zijn algemeenheid, maar in het bijzonder over wijze van financiering van deze ontwikkeling. Ook na een eventuele aanname van de wetswijziging zal het Platform zich blijven verzetten tegen een onverantwoord leningsbeleid en zal indien nodig samenwerken met andere maatschappelijke organisaties in het belang van ons geliefd Suriname, zegt het Platform.

Het Platform bestaat uit de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Algemene Aannemers Vereniging, de Vereniging Surinaamse Winkeliers en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Het Platform vindt dat de discussie over de wetswijziging gebaseerd moet zijn op gedegen wetenschappelijke gronden en met behulp van macro-economische projecties. Het Planbureau is daarvoor het gewezen orgaan en de verschillende bedrijfsleven en beroepsorganisaties zijn bereid een bijdrage te leveren aan de discussie. 

Het Platform merkt op dat de afgelopen dagen verschillende sociaal-maatschappelijke groepen zich publiek uitgesproken hebben tegen de voorgenomen wetswijziging. Er schijnt een brede consensus te bestaan onder grote delen van deze samenleving dat wijziging van deze wet niet opportuun is en onverstandig. "Echter hebben wij helaas, moeten constateren uit de media, dat de voorstanders van deze wetswijziging voornemens zijn het protest van de samenleving te negeren en zij gebruiken daarvoor als motiverende reden argumenten die gebaseerd zijn op halve waarheden en soms domweg onjuistheden. Ook het aankondigen van voorspoedige economische ontwikkelingen in de komende jaren zonder daarvoor de nodige cijfermatige onderbouwing te geven is niet correct," stelt het Platform. 

Verschillende bedrijfsleven en beroepsorganisaties hebben meerdere malen opgeroepen tot een nationale dialoog en hebben dat recent weer gedaan. "De Nationale Assemblee schijnt voorbij te gaan aan dit verzoek en het verbaast ons dat De Nationale Assemblee van Suriname zonder een gedegen fundamentele discussie over dit belangrijk onderwerp, in grote haast de wetswijziging wil afhandelen," staat in een verklaring, namens het Platform ondertekend door Steven McAndrew. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel