HVB ziet verkiezing 2020 als meetmoment voor mandaat volk

HVB-politiek leider Raymond Sapoen (links) en HVB-voorzitter Mike Noersalim
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

31 Oktober 2019 11:20

Voor mij lezen

De verkiezingen van 2020 zijn voor de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) een moment om na te gaan of de kiezers aan boord zijn met hetgeen de partij propagandeert. Dit gaf de HVB-voorzitter tevens minister van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), Mike Noersalim, te kennen tijdens de viering van het 2-jarige bestaan van de partij op maandag 28 oktober.

Naar zijn zeggen is de HVB niet slechts opgericht om deel te nemen aan de verkiezingen van 2020, maar lange termijndoelen na te streven. Er is daarom een traject van langer dan vijftien jaar uitgezet, legde hij uit.

De verkiezingen zijn tegelijkertijd een meetmoment om na te gaan of het volk de HVB mandaat zal geven om op macroniveau te kunnen functioneren. Momenteel is de partij op microniveau bezig in de diverse gebieden, legde de minister uit. In twee jaar tijd heeft de HVB haar stempel kunnen drukken in bijna alle districten van Suriname, is hij van oordeel.

Een van de projecten die de partij onlangs heeft geïntroduceerd, is de bigi sma dey-activiteit. De HVB is er geen voorstander van om zoveel seniorenburgers op één plek te hebben, waardoor het te druk en vermoeiend wordt voor de doelgroep. Er is juist voor gekozen om de seniorenburgers in groepen tegemoet te komen in hun eigen woonbuurt. Noersalim gaf aan dat de jongeren van de partij belast zijn met dit project. De seniorenburgers krijgen een verwendag, waarbij ze een knipbeurt krijgen met de nodige manicure en pedicure.

Het ligt in de bedoeling om de projecten die lopende zijn na de verkiezingen te blijven continueren zoals trainingen voor jongeren en het stimuleren van ondernemerschap. De HVB hanteert de strategie om de burger aan te geven waar de partij voor staat, legde de HVB-voorzitter uit.

De partij is er geen voorstander van orthodox op een podium te staan en te schreeuwen met de bedoeling andere politici te kleineren. In de hervormingsgedachte is het verkeerd dat politici elkaar vies en vuil uitschelden om morgen in vrede met elkaar samen te werken. Noersalim benadrukte dat partijen gewoon liever met elkaar gaan praten over elkaars ontwikkelingsvisie in plaats van elkaar uit te schelden en te denigreren.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel